Manden med kæmpelirekassen

Lirekassemusik er mere end nostalgi, siger manden med kæmpelirekassen. Du kan møde ham til den internationale lirekassefestival i Assens 10-21/7 2024.

Den tyske lirekassemand, Ullrich Schäfers fra Northeim i Tyskland, har turneret med sit instrument siden 1988. Han har spillet som en fri fugl og gademusikant i det offentlige rum, men også til private arrangementer og selskaber.

Ullrich Schäfers lirekassemusik er helt speciel. Han stiller sig ikke tilfreds med den lirekassemusik der kan købes, derfor arrangerer han sin musik selv. Hans motto lyder: Det der betyder noget er ikke hvordan instrumentet ser ud, men hvordan musikken lyder. Derfor har han fået bygget sit eget specielle instrument hos en orgelbygger, der bygger kirkeorgler. Et orgel der akustisk, på alle måder, i pipeomfang og tonekvalitet er suverænt.

   Ullrich Schäfers spiller musik fra i går og i dag, for unge og gamle, på sin kæmpelirekasse, der er udstyret med ikke mindre en 149 piber og som har seks registre. Den helt specielle lirekasse, der er den største lirekasse ved lirekassefestivalen i Assens, har desuden et komplet slagtøj med 6 forskellige funktioner, samt et klokkespil. Ullrich Schäfers har hele 1800 melodier på sit repertoire.

   Ved lirekassefestivalen i Assens, kan du opleve Ullrich Schäffers spille på sin unikke lirekasse ved den spektakulære kirkekoncert i Assens Vor Frue Kirke, fredag d. 19/7 klokken 19. Men du finder ham under hele festivalen på gade og vej.

Ullrich Schäfers med sin store specialbyggede lirekasse