Præsidenten

Lirekassefestivalen i Nyborg 21-23 juli 2023 får fornem deltagelse. Intet mindre end præsidenten for de internationale lirekassevenner, Internationale Dreholgelfreunde, Christa Hönenhauser fra Berlin har meddelt, at hun deltager aktivt under hele festivalen.

– I 40 år har jeg spillet lirekasse under kunstnernavnet, Jubel-Jette, fortæller Christa Hönenhauser. Fra 1989-1996 var jeg gift med Kurt Niemuth, der dengang byggede lirekasser på berlinervis.

I 1980 fik jeg gennem mit arbejde på turistkontoret i Berlin interesse for lirekassen som hobby. Da jeg i 1985 holdt med at arbejde på kontoret, tog jeg fundamentet for lirekassefestivalen i Berlin med. Siden har jeg arrangeret lirekassefestivalen i Berlin i privat regi.

Mit liv handler nu fuldstændig om lirekasser, og i mellemtiden er jeg blevet Præsident for foreningen, Internationale Drehorgelfreunde.

   Ved lirekassefestivalen i Nyborg 21-23 juli, kan du blandt andet opleve præsidenten, når hun spiller sin yndlingsmelodi, Den ensomme hyrde, under kirkekoncerten i Nyborg Vor Frue Kirke fredag d. 21/7 kl. 18.00.

Christa Hönenhauser har lokket sin veninde, lirekassespilleren Monika Müller, med til festivalen i Nyborg. Monika Müller medbringer en 20 toners Stüber lirekasse. I 20 år spillede Monika Müller flittigt sammen med sin mand Bernd, der havde arvet interessen fra sin mor, lirekassespilleren Gertrud. I dag hjælper Monika Müller gerne til, når det handler om at formidle lyden af Berlin.

præsidenten, Christa Höhnenhauser