Fra skøjtestjerne til lirekasseadmiral

Jørgen Rosland og Kirsten Sander kommer fra Brøndby. Jørgen Rosland stammer fra Frederiksberg. Som ung blev han Danmarksmester i skøjteløb. I sin ungdom rejste han i syv år rundt som verdensstjerne i showet Holliday on Ice.

Siden blev han dekoratør, arbejdede med reklame og rejste jorden rundt i forbindelse med udstillinger og messer. Han kastede sig sideløbende over andre kreative interesser. Startede som professionel julemand, købte siden en lirekasse og blev også professionel lirekassemand. Jørgen Rosland er initiativtager til Dansk Julemandslaug, hvor han har været oldermand. I 2005 stiftede Jørgen Rosland foreningen, Nordiske Lirekassevenner, og har været foreningens formand lige siden.

Den karismatiske, Jørgen Rosland, en habil tryllekunstner med rod i Magisk Cirkel. Samtidig er den nu 82-årige Jørgen Rosland en yderst begavet kunstner, der maler, udstiller og laver børnebøger.

I Assens spiller Jørgen Rosland og fruen Kirsten Sander på en tysk Hofbauer lirekasse med 37 toner samt en tilhørende harmonika.

 – I anledning af lirekassefestivalen i Assens, agter jeg som formand for foreningen Nordiske Lirekassevenner, at iføre mig fuld ornat. Det vil sige admiralsuniform med ”sovsekande” og det hele.  Kirsten og min abe Mozart vil jeg forsøge at overtale til, at komme klædt ud som letmatroser, fortæller Jørgen Rosland, med et smil på læben.

Jørgen Rosland og Kirsten Sander Nielsen med aben Mozart og lirekassen