Lirekassefamilien

lirekassefamilien

Yngste deltager i lirekassefestivalen i Assens, 19-21/7 2024, er 20-årige Sandra Hass fra Hamborg, der deltager sammen med sin mor Sophia og sin far Ulrich.

Familien har haft interessen for lirekasser i nogle år. Ved et tilfælde oplevede de lirekassefestivalen i Bad Wimpfen i 2008. Oplevelsen var så stor, at de året efter indlogerede sig og deltog i festivalen som gæster.

– Hvilken storslået og unik oplevelse at se og høre de mange lirekasser, fortæller familien Hass.

– I 2009 gæstede vi den Internationale Lirekassefestival i Berlin, og vendte i 2015 tilbage til en varm velkomst.
Familien Hass blev også taget hjerteligt imod ved lirekassefestivalen i Berlin i 2016. Sophia lånte en lirekasse af den legendariske orgelbygger Axel Stüber, og præsidenten for de Internationale Lirekassevenner Christa Hohnhäuser forsynede Sophia med et kostume.

Bidt af lirekasser og lirekassefestival, stillede familien året efter igen op til lirekassefestivalen i Berlin, Sophia og Sandra nu i egne kostumer.Lirekassen var stadig lånt, men i 2018 købte familien købte familien en 31 toners Stüber, Harmonipan, koncert-lirekasse. Ulrich købte et kostume, der passede til.

Så gik det for alvor løs med festivals i Dijon, Lichtensteig, Zwickau, Linz am Rhein , Zons, Wittmund og Roskilde, fortæller familien.

Coronaen satte aktiviteterne på pause. Et lirekassetræf uden festival i Berlin startede igen forhåbningerne – og så gik det hele langsomt i gang igen.

Der er endda startet flere nye lirekassefestivals op i Königslutter, Salzgitter, Wolfenbüttel und nu også Kevelaer, fortæller familien Hass, der glæder sig til at deltage i lirekassefestivalen i Assens.