Præsidentbesøg i Assens

Lirekassefestivalen i Assens, der foregår fra d. 19-21/7 2024,  får fornemt besøg. Intet mindre end præsidenten for de internationale lirekassevenner, Internationale Dreholgelfreunde, Christa Hohnhäuser fra Berlin har meddelt, at hun deltager aktivt under hele festivalen.

– I 40 år har jeg spillet lirekasse under kunstnernavnet, Jubel-Jette, fortæller Christa Hohnhäuser. Fra 1989-1996 var jeg gift med Kurt Niemuth, der dengang byggede lirekasser på berlinervis.

– I 1980 fik jeg gennem mit arbejde på turistkontoret i Berlin interesse for lirekassen som hobby. Da jeg i 1985 holdt med at arbejde på kontoret, tog jeg fundamentet for lirekassefestivalen i Berlin med. Siden har jeg arrangeret lirekassefestivalen i Berlin i privat regi.

– Mit liv handler nu fuldstændig om lirekasser, og i mellemtiden er jeg blevet præsident for foreningen, Internationale Drehorgelfreunde.

Ved lirekassefestivalen i Assens kan du blandt andet opleve præsidenten, når hun spiller ved kirkekoncerten i Assens Vor Frue Kirke fredag d. 19/7 kl. 19.00.

Christa Hohnhäuser har lokket sin veninde, lirekassespilleren, Monika Müller, med til festivalen i Assens. Monika Müller medbringer en 20 toners Stüber lirekasse. I 20 år spillede Monika Müller flittigt sammen med sin mand Bernd, der havde arvet interessen fra sin mor, lirekassespilleren Gertrud. I dag hjælper Monika Müller gerne til, når det handler om at formidle lyden af Berlin.

præsidenten, Christa Höhnenhauser